Крава спаси 74-годишна баба от вълк

Крава спаси стопанката си от нападение от вълк. Хищникът нападнал 74-годишната баба Найле, която успяла да се спаси с помощта на подплашена крава. Инцидентът станал, докато възрастната жена водела на паша овцете си край първомайското село Буково. За да се спаси от вълка, Найле успяла да се качи на дърво. След нападението е прекарала в болница 4 дни.

„Тя беше стресирана, силно стресирана беше жената. Разказа ми, че е стояла до някакъв трън и била клекнала. И изневиделица вълкът дошъл и започнал да я хапе, да се борят. И просто по някое време тя се е качила на някакво дърво. Дошла някаква крава. Пазило се е животното и е изгонило вълкът по този начин“, разказа пред bTV кметът на селото Али Баджаклъ.

YouTube

Прочети повече В последните седмици в село Буково и в околните Искра и Брягово вълчите нападения са зачестили. Вълците нападат крави и овце. Според кмета на селото обаче случаят с нападнатата жена е прецедент. Местните ловци са получили разрешение да отстрелят кръвожадния вълк, но засега усилията им не се увенчават с успех.

Източник: Actualno.com

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе