Светофара до Автогарата незаконен?

Днес на заседание на постоянната комисия по Териториално и селищно устройство (ТСУ) е станало ясно, че светофарната уредба, която бе монтирана преди 2 месеца до автогарата е незакнонна, това съобщи общинския съветник Иво Димитров във Facebook групата „Забелязано в Разград“.

На срещата е присъствал Главен инспектор Диян Симеонов, който е началник на сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР – Разград. 

YouTube

Главния инспектор е представил факти и нормативни документи, чрез които става ясно, че светофарната уредба е незаконна и несъгласувана с КАТ. В същото време се оказа, че мястото е идеално за изграждане на кръгово движение.

Ето и пълния текст на публикацията от общинския съветник:

Разград има най-скъпата цветомузика.
Днес, на заседание на постоянната комисия по ТСУ присъства Главен инспектор Диян Симеонов – началник на сектор “Пътна полиция” в ОДМВР-Разград. От неговите разяснения на закони, наредби за прилагане и други нормативни документи се изясни следното – съоръжението наречено „светофар“ е поставено без съгласуване с КАТ, не отговаря на Закона, правилниците….. Поставено е без разрешение и беше зададен напълно уместно въпросът „Кой ще отговаря и кой е виновен ако на това място стане ПТП?“ Аз задавам въпрос: От кога и кой в Община Разград гази законите и монтира съоръжения по улиците? Кой е виновен? Кой му разреши? Кой не го наказва? Докога ще позволява монтирането на опасни за движението съоръжения?


Въпросите за това, какви секции да има цветомузиката губят своята актуалност. И още нещо беше изяснено от Началника, по нормите и изискванията на това място МОЖЕ да се изгради кръгово движение, габаритите позволяват това!

 

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе