Остават броени дни до най-голямото събитие на българското вино

DiVino.Taste 2018 ще се проведе от 23 до 25 ноември в „Интер Експо Център”, съобщава Нова Телевизия.

Остават броени дни до осмото издание на най-големия форум на българското вино DiVino.Taste. Той ще се проведе от 23 до 25 ноември в „Интер Експо Център” в София.

YouTube

Отново под един покрив ще се съберат повече от 70 производители, за да представят лице на модерното българско вино. С чаша в ръка и повече от 500 различни вина – това е най-добрият начин за обикновения потребител да се ориентира в огромното разнообразие на нашия пазар.

Освен традиционната изложбена част с дегустации, DiVino.Taste предлага интересна и разнообразна програма от майсторски класове, лекции и презентации. Ще бъдат представени едни от най-ярките звезди във виното, световни авторитети, талантливи уайнмейкъри и сомелиери, а водещи ще бъдат едни от най-утвърдените български винени експерти.

За DiVino.Taste 2018 у нас пристига най-големият експерт на шампански вина в света – Том Стивънсън. Той ще води майсторски клас за прочутите розовите вина от Шампан. Том Стивънсън е автор на 42 книги, носител на 33 литературни награди.

По време на тазгодишното DiVino.Taste за пръв път в у нас ще бъдат представени чаши на световния лидер Riedel, определени специално за три от знаковите български червени сортове – мавруд, широка мелнишка лоза и рубин. Големината на чашата и широчината на отвора определят ъгъла, под който виното попада в устната кухина, а от това зависи как ще възприемем вкуса.

DiVino.Taste ще отвори вратата към един нов и вълнуващ свят и ще изненада любителите на виното с майсторски клас за студено пресования зехтин. В това изживяване ще ви потопи Анна Петкова, сертифициран сомелиер по зехтин в International Culinary Centre и Olive Oil Times Education Lab в Ню Йорк. Като логично допълнение към най-мащабната дегустация на български вина изложението представя и обособена Гурме зона – селекция от специални деликатеси, винени и кулинарни аксесоари в част от основната зала.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе