Симеонов предлага началника на кабинета си за вицепремиер

Националният фронт за спасение на България (НФСБ) ще предложи Марияна Николова за поста вицепремиер на премиера Бойко Борисов.

Марияна Николова е началник на кабинета на Валери Симеонов, който подаде оставката си в петък, 16 ноември, след едномесечни протести от страна на майките на деца с увреждания, които нарече „кресливи жени с уж болни деца“. Марияна Николова е предложението на Симеонов, което днес ще бъде обсъдено по време на заседанието на т.нар. „малка коалиция“.

YouTube

Очаква се днес по обяд, лидерите на „Обединените патриоти“ Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров да обсъдят бъдещето на своята коалиция. Коалиционният съвет ще обсъжда и искането на лидера на „Атака“ Волен Сидеров оставка да подаде и вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Според Сидеров оттеглянето на Каракачанов ще укрепи „Обединените патриоти“ и ще им помогне да избегнат съдбата на Реформаторския блок. От своя страна, Каракачанов обеща творчески да обмисли предложението на Сидеров и то да бъде обсъдено на днешния коалиционен съвет.

Евентуалният нов вицепремиер, наследник на Валери Симеонов, Николова е юрист със значителен опит в публичния сектор, пише бургаското издание „Флагман“. По професия Марияна Николова е адвокат, вписана е към Софийска адвокатска колегия. Заемала е различни експертни длъжности в държавната администрация. От средата на юни 2015 г. до 2017 г. е ръководител на отдел „Договорно-правен и правна защита“ в „Национална електрическа компания“ ЕАД. Преподавател е по структура на администрацията и административен процес в Института по публична администрация към Министерския съвет. От май 2017 г. е началник на политическия кабинет на заместник-министър председателя по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.

След завръщането на Симеонов в Народното събрание Парламентарната група на „Обединени патриоти” ще има 7 депутати от Атака, 9 от НФСБ и 11 от ВМРО.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе