Хванаха мъж откраднал над 30 000 лева от глухоняма жена, запознали се във Фейсбук

Заловен е 30-годишен мъж откраднал от глухоняма жена 30 000 лева и три мобилни телефона на обща стойност 2 800 лева, съобщиха от ОДМВР – Бургас.

Кражбата е осъществена на 6 ноември.

YouTube

Пострадалата и 30-годишният мъж с инициали Е.Р. се запознали през месец май тази година в социалната мрежа Фейсбук, като няколко месеца си писали и се виждали само чрез уеб камера. На 6 ноември двамата си уговорили среща и Е.Р. заедно с двете си деца дошъл в апартамента на 25-годишната жена, разположен в комплекс „Меден Рудник“, поговорили известно време и решили да посетят родителите на мъжа, които живеели в Турция.

За да разполагат с пари за закупуването на апартамент в Турция, в който да живеят съвместно, пострадалата изтеглила от банков клон сумата от 15 000 лв., която добавила към спестените си в дома 15 000 лв. (част от парите били наследство от починалите ѝ родители, а друга част – парични помощи от ТЕЛК за това, че е глухоняма). Жената взела всичките си пари и заедно с мъжа и двете му деца се качила в автомобила на пловдивчанина „Ауди А 4“, с пловдивска регистрация, като потеглили за Турция. В с. Крушевец Е.Р. спрял и помолил 25 годишната жена да му купи цигари от крайпътен магазин. Тя слязла, след което автомобила потеглил в посока Малко Търново.

Жената потърсила помощ от полицията. Мъжът с инициали Е.Р. е обявен за общодържавно издирване, като на 19 ноември е установен от служители на ГКПП – Малко Търново при влизане в България от Турция. Задържан е и конвоиран до Районно управление – Созопол, където направил пълни самопризнания. Мобилните телефони са намерени в задържания мъж и иззети. Той заявил, че ще възстанови и отнетата парична сума.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Созопол.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе