Опасност от поледици

Днес времето в страната ще бъде облачно и дъждовно.

В Централна и Източна България валежите ще са значителни. В западната част на Северна България, при температури близки до 0°, ще има условия за поледици. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър, предимно от североизток. Максимални температури от 1-2° в Северозападна България до 11-12° в южните райони и по Черноморието. Това съобщи Георги Цеков, дежурен синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките, предаде Агенция „Фокус“. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и през деня ще се повишава.

YouTube

Над Черноморието ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 11° и 13°. Температурата на морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините също ще бъде облачно с валежи от дъжд, над около 2000 метра от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток, който вечерта ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 7°, на 2000 метра – около 3°.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе