Кънчо Стойчев: Интервюто на Слави с Борисов беше уговорен мач

Евролистата е нещо като проекция, възможност, алтернатива за Волен Сидеров и „Атака“.

Това каза политическият психолог Антоанета Христова, предава NOVA.

YouTube

„Не трябва да възприемаме политиката като еднозначно действие. Волен Сидеров е показал, че е човек, който влиза в различни роли и изгражда добри стратегии. Една от възможностите му е да отиде заедно с Бареков на евроизборите. Това да води изборите е само една от възможните алтернативи и той ги проверява. В момента той играе самостоятелна игра, която е в интерес на партия „Атака“ и бъдещите ѝ перспективи“, заяви Христова.

„Не сме в парламентарна криза, гласуването на новия вицепремиер го доказа“, каза социологът Кънчо Стойчев. „Колкото до Волен Сидеров, той е във възможно най-добра ситуация – хем е в управлението, хем не е в изпълнителната власт, където се трупат негативи. Освен това по този начин има повече време да гради стратегии“, заяви Стойчев.

В отговор на въпрос какво ще се случва в стаите на Обединените патриоти в Народното събрание след връщането на Валери Симеонов в парламента, Стойчев заяви: „Идват хубави, светли празници – ще имаме забавление, новогодишна програма“.

„В момента Волен Сидеров е началник на Валери Симеонов. Има път, който по някакъв начин ще ни изненада. Може би ще има промяна на йерархията в структурата на изпълнителната власт. Коалицията може и да се разцепи“, каза Антоанета Христова.

По думите на Кънчо Стойчев отсъствието на Борисов при вчерашното гласуване на новия вицепремеир Марияна Николова е знаково. „Той не иска да поеме цялата отговорност. Това е знак, че предишния ден преговорите не са протекли гладко. Постигнатият компромис е много труден компромис, но грешен. Началникът на кабинета е най-близкият човек на всеки политик. Това е послание на г-н Симеонов, че той ще продължи борбата, макар и да не знаем каква е тя. Отсъствието на Борисов е знак, че той се дистанцира от това решение на Симеонов. Борисов държи горещ картоф в ръцете си“, коментира социологът.

По думите на Стойчев в снощното интервю в „Шоуто на Слави“ не сме чули нищо ново от премиера Борисов. Той защити стабилността. „Цялото нещо силно ми приличаше на тъмните времена в българския футбол – уговорен мач“, каза още Кънчо Стойчев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе