Дъждът в Северна България в сряда ще премине в сняг

С приближаването на средиземноморски циклон атмосферното налягане ще се задържи значително по-ниско от средното за месеца.

През нощта валежите в повечето места временно ще спрат, а в сутрешните часове ще има и разкъсвания на облачността. Минималните температури ще са предимно между 2 и 7 градуса, предава БТА.

YouTube

През деня югозападният вятър ще отслабне и ще се ориентира от североизток и с него ще започне да прониква студен въздух. Около обяд валежите от запад ще се активизират, като вечерта и през нощта срещу сряда в югоизточната половина на страната ще са интензивни. Максималните температури в Северна България ще са между 3 и 8 градуса, в Южна – между 9 и 14 градуса.

С понижението на температурите дъждът в Северна България до сутринта в сряда ще премине в сняг.

Над планините ще е облачно и главно в следобедните часове ще има валежи от дъжд, над 2000-2200 метра – от сняг. В сутрешните часове ще има временни разкъсвания на облачността. Вятърът ще е предимно умерен от южната четвърт, а вечерта ще започне да се ориентира от изток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра – около 2 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. По-късно след обяд ще започнат валежи от дъжд, които вечерта и през нощта срещу сряда ще се усилят. Ще духа североизточен вятър, до обяд ще е слаб, след което ще се усилва. Максимални температури – от 7-8 градуса в крайните северни, до 15-16 градуса в крайните южни райони. Температурата на морската вода е 10-12 градуса. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе