„Намалена кукла“ се оказа по-скъпа на „Черния петък“

Бяха ли наистина намалени цените по време на „Черния петък”, коментира в „Здравей, България” по Нова телевизия Богомил Николов от асоциацията „Активни потребители”.

Детска кукла се оказа по-скъпа по време на „Черния петък“, отколкото преди една седмица. В деня на намалението цената й е 261 лв., докато дни по-рано цената е 201 лв. В друг онлайн магазин същата тази кукла струва 60 лв.

YouTube

„Именно затова създадохме сайта, на който може да се сравнят цените. Ще гледаме целогодишно да събираме данните, а не само на „Черен петък”, заяви Николов.

На сайта на Комисията за защита на потребителите всеки може да подава сигнали за нередности при онлайн търговията. Николов уточни, че глобата за некоректните търговци е гарантирана.

„Най-добрата стратегия е да си набележите продукт, който искате. Следите цената му предишните дни и като дойде „Черния петък” ще видите за какво намаление става въпрос. Трябва да гледаме както историята на цената, така и да сравняваме с различни магазини”, посъветва Богомил Николов.

Той припомни, че в 14-дневен срок имаме право да върнем стоката и да получим парите си обратно.

Източник: Novini.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе