Починалият българин на борда на самолет е получил инфаркт

Български турист почина на борда на самолет, връщайки се у нас от екскурзия в Египет.

Пътуването било организирано от туристическа фирма, а някои от пътниците са на мнение, че причината е хранително натравяне в хотела.

YouTube

Директорът на Института за анализи и оценки в туризма доц. Румен Драганов настоя, че в случая не става дума за хранително натравяне, тъй като има само един засегнат турист, а не група от хора, предава Bulgaria ON AIR.

„В туризма знаем, че на 100 хил. пътници имаме 6 смъртни случая, особено в тази възраст над 55 години. Това се случва навсякъде по света. Не става въпрос за хранително натравяне, защото вече щяхме да имаме тази информация и съответните предупреждения“, настоя той.

В писмо до медиите, участвалата в екскурзията до Египет Александрина Александрова-Панайотова, пише, че с нея се е свързал сина на починалия мъж, който и съобщил, че констатацията на съдебните лекари, е смърт вследствие на масиран инфаркт.

„Опечаленият твърди, че диагнозата за хранително отравяне на египетския лекар е абсурдна и напълно погрешна“, допълва тя.

По-рано и от „Гранична полиция“ заявиха, че мъжът е починал от естествена смърт и че прокуратурата разследва случая.

A oт туристическата агенция коментираха, че не са получавали оплаквания във връзка с храната в хотела.

По думите на доц. Драганов е много трудно в съвременния дигитален свят да кажеш, че някой не е информиран. Пътуването е тежък физически труд, подчерта той, а влияние оказват температурните разлики, непознатата храна, новите зарази и микроби.

„Египет не е преставал да бъде световна туристическа дестинация. Това са пътуванията веднъж в живота. Много хора мечтаят да видят пирамидите. Виждал съм в Египет хора, които ги водят в инвалидна количка. Това е доста сигурна и добре организирана туристическа дестинация“, каза още доц. Драганов.

Гостът в студиото на Златимир Йочев настоя, че човек трябва да подхожда много отговорно към пътуването и да се информира максимално подробно.

„Може да се качите на Витоша и да загинете там поради това, че сте се облекли леко и завали сняг“, даде пример доц. Румен Драганов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе