Билките, които помагат при смяна на сезона

Всяка промяна на сезона тялото става по-податливо на инфекции и заболявания, тъй като в опита си да се приспособи към новите условия имунитетът ни губи част от силата си и отслабва.

В забързаното всекидневие и натоварен график обаче малко са хората, които имат възможност да обърнат внимание на това.

YouTube

Контролиран хранителен режим с включени леки храни може много да помогне за качествената детоксикация на тялото и освобождаването от вредните вещества в организма, съветват момичетата от Edna.bg.

Най-силно въздействие върху хората за тази цел имат някои билки.

Те са мощни природни стимуланти, които помагат на тялото да се възстанови и стимулират храносмилането. Високото съдържание на етерични масла ги прави задължителен елемент за всяко детоксикиращо меню.

Кориандър

От групата на детоксикиращите билки може би най-мощната е кориандърът. В него се съдържат детоксикиращи, антибактериални и имуностимулиращи етерични масла, които помагат да се освободим от тежките метали от тялото.

Билката също подпомага храносмилането, предпазва от гадене и стомашни спазми, балансира нивата на кръвната захар. Може да се ползва дори и за леко слабително.

Не е необходимо да приготвяте кориандъра по специален начин, просто го поръсете върху ежедневните си ястия или го добавете в здравословните сокове, които си приготвяте.

Млечен бодил

Той действа като антиоксидант и помага при подхранването и подмладяването на мъртвите клетки. Билката е традиционна за средиземноморските страни. Семената и листата на това ефикасно природно средство могат да се консумират на празен стомах преди хранене за най-добри резултати.

Мента

Познато, лесно достъпно, но изключително мощно средство за детоксикация е ментата. Билката има високи нива на антиоксиданти и помага при храносмилането. Ментовият чай почиства стомаха и помага при раздразнените черва и раздразнена кожа.

Не на последно място, ментата помага за избелване на зъбите, бори се с лошия дъх и е отлично средство за пречистване на кръвта, като детоксикира тялото отвътре.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе