Колко е дълъг животът на гримовете

Не се заблуждавайте, вашите гримове имат средна продължителност на живота и е по-добре веднага да погледнете етикета, за да видите какво пише на него.

В момента разнообразието от продукти за разкрасяване е меко казано огромен, като на пазара могат да се видят еко и дори веган гримове, които стават все по-популярни.

YouTube

Най-важното нещо, на което да обърнете внимание? Разбира се – етикетът.

При декоративната козметика можете да видите кутийка с отворен капак, на която е изписан броя месеци, в които можете да използвате продукта след отварянето му.

И така, да видим колко време можете да използвате грима си, след като го отворите.

Пудрата – Може да се използва до две години след отваряне.

Фон дьо тен – най-много година след отваряне. Ружът може да се нанася върху лицето до две години след като сте отворили опаковката.

Сенките за очи – в зависимост от съставките гледайте етикета: от половин година до две години.

Червило – Въпреки че съдържат съставки за хидратация, червилата могат да издържат до две години след отварянето им.

Разбира се – това е идеален вариант. Фактът, че даден продукт все още е в срок, не означава, че е годен – много е важно да се грижим за козметиката, която употребяваме върху лицето си.

Никога и в никакъв случай не я оставяйте отворена, добре е да няма пряк контакт с кожата и да нанасяте всичко с четка. Почиствайте редовно и четките си, за да предотвратите среда, благоприятна за развитие на бактерии.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе