Рисунка на разградчанче е одобрена за конкурс в САЩ

Рисунката на Надежда Павлинова Пенчева, ученичка от от 5а клас на ОУ“Иван Сергеевич Тургенев“ гр. Разград, която изпратихме за конкурса“Добротата има значение“ организиран от Лайънс клуб, заминава за САЩ . Тя е единствена от България, класирана от 12 членно национално жури. Наградата за която се бори е стипендия от 5000 долара.

YouTube

Право за участие в конкурса имаха 11- 13 годишни ученици. Всички рисунки трябваше да са оригинално създадени от индивидуалния участник. Учителят по изобразително изкуство – Валентина Начева, разясни на децата, че могат да използват освен стандартните и други способи – тебешири, въглен , пастели и други. Голяма част от децата се справиха чудесно. Но от пръв поглед, дори и от неспециалисти, се отличи плаката изработен от Надя. На училищно ниво бяха класирани творбите на 11 ученика, изпратени за регионалния конкурс.

Плакатите са оценявани по три критерия на всяко съдийско ниво- оригиналност, артистичност и изразяване на темата „Добротата има значение“. Само един плакат можеше да бъде избран за всеко ниво на проведения конкурс и да участва в следващото ниво за оценка. Оценяване се провежда на регионално, мултирегионално и международни ниво.
Всички наши участници получиха сертификат и награди от Лайънс клуб в Разград. Очаква се церемония по официалното им връчване от Мирослав Грънчаров – председател на клуба. Международния победител за голямата награда ще получи пътешествие за церемонията по награждаването където той/тя ще получи US 5000. Ще бъдат разпределени и 23 награди за заслужено участие по US 500 и сертификат за постигнати успехи.

Със затаен дъх очакваме обявяването на международните победители на 1 февруари 2019г., когато освен възможната стипендия за плаката – Надя, която е само на 11г. , може да спечели и пътешествие до САЩ.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе