Десетки българи изгоряха с концертни билети за несъществуващи събития

Десетки ужилени чрез схема за измама с концертни билети от некоректна промоутърска фирма. Хората са купили билетите си преди година, но концерти не е имало и парите не са им върнати.

На 28 юли концертът на Тимати в Слънчев бряг е отложен за друга дата. Билети са купувани и за други несъстояли се събития. Промоутърът е обещал да върне 250 лева на излъганите зрители и екипът ни отива да провери дали те ще получат парите си.

YouTube

Офисът на промоутърската фирма е пълен с изнервени хора, закупили билети, както и притеснени служители. „Какво да се успокоя, бе хора, тука имам 500 лева, като се съберем всичките, ще станат 5000”, казва един от чакащите.

„Аз ви разбирам. На мен ми е още по-неудобно, повярвайте ми. Мен ме е срам да погледна всеки един от тези хора в очите”, отвръща служител на фирмата.

Всеки от чакащите е платил между 100 и 500 лева, за да отиде на концерт. Някои разказаха, че се чувстват унижени. „Това е абсолютно мошеничество и подигравка с достойнството на хората, на всички хора. И се държат много унизително, все едно ние сме дошли да искаме техните си пари, а не нашите си пари”, разказа Виолета Радовска, една от ужилените клиенти на промоутърската фирма.

Излъгани са не само зрители, но и служители. „Работя в тази фирма, вярвам си на шефа, до последно му вярвам, ама не знам. И ако днес не получа 936 лева, вече напускам и това е, автоматично. Трябваше в петък да ми плати, дойдох тука, нямаше никой. Чухме се после по телефона. Ужким за днес. И чакам – като всички – кой за билети, кой за заплати. Два месеца съм работил за нищо”, оплака се Даниел Дамянов, служител на фирмата.

Шефът на фирмата Димитър Дамянов обаче така и не се появи. Той е категоричен, че е възстановил средствата за билети на много от зрителите и че скоро ще покаже документи за платените суми. А чакащите в най-скоро време щели да си получат парите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе