Куриозно: Нарушител на пътя нашамари полицай

32-годишен мъж е задържан за множество нарушения на пътя и проява на агресия към полицейски служители. Това съобщиха от ОДМВР – Шумен.

Мъжът от Шумен е с множество нарушения по Закона за движение по пътищата и е задържан в полицейското управление в Шумен, след като не спрял на стоп палка и с неразумното си поведение си на пътя застрашил участниците в движението. Малко след 11.00 часа днес полицейски екип, който работил по безопасността на движението на ул. „Самара“ в града забелязал водач на лек автомобил „Пежо 306″. Преди дни същият екип му извършил проверка и установил, че е лишен от правото да управлява.

YouTube

Униформените подали сигнал със стоп палка, но водачът ги подминал и продължил движението си. Полицаите го последвали и му дали знак със звукова и светлинна сигнализация да спре. В стремежа си да се укрие от полицаите мъжът започнал да обикаля с автомобила в кв. „Боян Българанов“. На кръстовище до бившата военна болница увеличил скоростта си и ударил леко лек автомобил. На ул. „Самара“ бил пресрещнат от друг екип и спрян за проверка. При слизане от автомобила мъжът отказал да представи документи, оказал съпротива, и нанесъл удар в областта на лицето на униформен служител.

В хода на проверката е установено, че мъжът с инициали Х.Х. от Шумен управлява в срок на лишаване от правото да управлява. На 1 декември бил установен да шофира без да притежава книжка от повече от две години. Свидетелството му било временно отнето, след като преди време не спрял на стоп палка и извършил други нарушения по ЗДвП.

В началото на декември регистрационните му номера на автомобила му били свалени и регистрацията била прекратена за срок от 6 месеца до плащане на дължими глоби. Това не спряло Х.Х. да шофира. Днес било установено, че е зад волана на автомобил с номера предназначени за друго превозно средство. Тестван е за алкохол и наркотици, като пробата му е отрицателна.

Мъжът е с множество установени нарушения на пътя – за шофиране без книжка, без „Гражданска отговорност“, след употреба на алкохол, след причиняване на ПТП, след неизпълнение на полицейско разпореждане. Има наложени и влезли в сила наказателни постановления на стойност 6 490 лева, които не са платени.

След преглед в МБАЛ – Шумен е установено, че полицейският служител е с открита рана. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на случая продължава.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе