ОУ”Паисий Хилендарски” – село Езерче организира благотворителен концерт

Заместник областният управител на област Разград Нурие Црънгалова бе гост на благотворителен концерт под надслов „Ако си дал, не си живял напразно”. Събитието се организира за поредна година от ръководството на ОУ”Паисий Хилендарски”-с. Езерче и Ученическия съвет. Каузите са свързани с ученици в училището, които имат нужда от подкрепа. Събраните тази вечер на концерта в НЧ”Образование 1894”-Езерче средства бяха за второкласника Али Сунай Халилходжа. Момчето е със заболяване, което го е приковало на инвалидна количка, средствата са му необходими за рехабилитация.

Заместник областният управител Нурие Црънгалова поздрави децата от училището за активното участие в доброто дело. Заяви още, че с приемането на новия Закон за хората с увреждания държавата поема сериозен ангажимент за подобряване живота на хората в положението на Али. От името на областния управител Гюнай Хюсмен г-жа Црънгалова подари яке и анцуг на малкото момче.

YouTube

На концерта децата от училището в Езерче представиха своите таланти пред публиката, напълнила залата на читалището. Сред официалните лица бяха кметът на Езерче Хюсеин Реханов и директора на ДГ”Пролет”-Езерче Невин Бурук.

От пропуските за концерта и дарения бяха събрани 1521,88 лева. Сред дарителите са: учители и ученици от СУ”Христо Ботев”-Цар Калоян; ученици и учители от училището в Езерче; от ДГ”Пролет”-Езерче; от РУО-Разград; от Областна администрация-Разград; земеделски стопани от Цар Калоян; от Общинска администрация Цар Калоян.

Дарителите получиха благодарствени декларации от майката на Али Халилходжа.

Събитието бе посветено на Международния ден на доброволеца 5 декември.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе