Най-депресиращите професии

Някои професии могат да бъдат доста тежки, както физически, така и психически. Вижте кои от тях са едни от най-депресиращите за хората.

Финансови консултанти и счетоводители – всички в сферата на финансите са подложени на огромен стрес, носят отговорност за много и то чужди пари и непрекъснато са притиснати от срокове и проблеми.

YouTube


Водопроводчик, техник, ключар и др.
Иначе казано, това са хората, на които звъним, когато нещо вкъщи се развали. Обиновено те нямат фиксирано работно време, често пъти им се налага да работят през нощта и всеки ден трябва да намират решение на множество от проблеми.

Учител – изискванията към учителите са високи, те трябва да отговарят на очакванията на учениците, родителите им и ръководството на съответното учебно заведение. Освен това, често пъти работата им не приключва с края на работния ден, а продължава с проверяване на домашни у дома.

Хората в сферата на изкуството – писатели, художници, музиканти. Тяхната работа е свързана с голямо психическо и емоционално изтощение.


В сферата на медицината
– лекари, медицински сестри, терапевти. Те могат да прекарат повече от 12-часов работен ден и винаги трябва да се нащрек, защото животът на някого е в ръцете им.

Лични асистенти – много наши сънародници например се сблъскват с тази професия в чужбина. Без значение дали се грижиш за възрастен човек, или за невръстно дете, работният ден включва едни и същи задължителни процедури. В първия случай е депресиращо да се сблъскваш с болести и липса на позитивизъм.

Източник: Vesti.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе