Намериха изгубен преди 50 години портфейл

Потфейл, принадлежал на актрисата Даян Кийтън и изгубен от нея преди 50 години, е бил ненадейно намерен в касета в стар склад в градче в щата Ню Йорк. Откритието било направено от мъж, чието хоби е да купува отдавна изоставени касети за депозит и да продава на търг съдържанието им, пише „Монитор“.

Според разказа му пред медиите, находката изглеждала най-обикновен портфейл, съхраняван в покрита с прах кутия. Когато обаче го отворил, вътре се оказали трийсетина снимки и шофьорска книжка, издадена през 1966 г. в Калифорния на името на някоя си Даян Хол. Името нищо не му говорело, но жената на снимките му се сторила позната и той си спомнил, че е виждал това лице сред актьорите от филма „Кръстникът“. Всъщност се оказало, че Даян Хол е истинското име на звездата от „Ани Хол“ на Уди Алън и още десетки известни ленти, а Даян Кийтън е артистичният й псевдоним.

YouTube

След няколко напразни опита да влезе в контакт с актрисата, мъжът решил да използва Туитър. Този път акцията се оказала успешна. „Това е щура история. Не си спомням за случая, но не съм изненадана, защото много пъти съм си губила портмонето. Благодаря ви!“, пише Даян Кийтън в своя профил.

Установило се, че по онова време касетата за депозит била ползвана от пилот от гражданската авиация на САЩ.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе