Кубрат е пред бедствено положение

Община Кубрат ще обяви бедствено положение, ако утре бъде спрян токът и на водоснабдителните съоръжения на ВиК „Меден кладенец“.

Ще бъде свикан кризисен щаб и ще уведомим министъра на вътрешните работи, казва за Радио Шумен кметът на общината Алкин Неби.

YouTube

„Това ще спре всички детски градини, училища, социален патронаж, който изхранва 100 души. Болницата ще спре дейността си, всичките планувани операции ще бъдат отложени. Това ще бъде катастрофално. Следващата стъпка ще бъде един колективен иск за причинени вреди от самите граждани. Защото те са си платили сметките, а няма да имат вода. Как да им обясним, че дадено предприятие не си е свършило работата?“, посочи той.

Припомняме ви, че вчера ЕНЕРГО – ПРО спря електрозахранването на административната сграда на ВиК „Меден кладенец“ в Кубрат заради над 3 милиона лева неплатен дълг на водното дружество. До момента споразумение не е подписано и според енергодружеството дългът не е гарантиран от Община Кубрат. На последното заседание на Общинския съвет съветниците дадоха разрешение на кмета за сключване на съдебна или извънсъдебна спогодба, с която се признават задължения или се опрощава дълг чрез общинско имущество – гори.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе