Забравиха сърце в самолет

По средата на пътя самолетът трябвало да обърне обратно към летището, за да върне особения товар.

Пътнически самолет беше принуден да се върне обратно, след като е излетял, заради забравено човешко сърце на борда.

YouTube

Куриозният случай е от неделя, но световните агенции разпространиха информацията едва в четвъртък.

От компанията „Саутуест еърлайнс” обясниха, че органът е трябвало да бъде транспортиран от Калифорния до Сиатъл, където да бъде възстановена клапата и сърцето да бъде пригодно за бъдещи нужди.

Планът обаче не бил изпълнен, а липсата на сърцето била установена чак, след като самолетът вече бил на половината от пътя до Далас, пише Би Би Си.

Самото сърце не било предвидено за конкретен пациент.

Пътуващите в самолета били шокирани, когато капитанът им съобщил за особения товар и защо се налага машината да обърне курса.

По-любопитните използвали телефоните си, за да се информират колко дълго едно сърце може да бъде съхранявано преди да бъде трансплантирано. Според експерти допустимото време е между четири и шест часа. Самолетът е бил във въздуха поне три часа.

Доктор, който е бил сред пътниците на борда, определи инцидента пред местното издание „Саитъл таймс” като „ужасяваща история на гнусно нехайство”.

След като било доставено в Сиатъл, сърцето е било откарано в центъра за съхранение на тъкани в нужния срок, увериха от специализираното заведение.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе