Най-пазените тайни в света

Няма как да знаем всички тайни на света, но някои от тях са много стриктно пазени с години. Вижте някои примери:

1. Списъкът на бестселъри на вестник „Ню Йорк таймс“.

YouTube

Никой не знае как точно вестникът изготвя списъка си с бестселъри. Простото обяснение, което дават от вестника е, че те броят копията на книгите, които са продадени в различните книжарници. Но това не е вярно. Има случаи, когато от някои книги не са продадени много копия, но те са в списъка на вестника. Как „Ню йорк таймс“ изготвят списъка с бестселъри е добре пазена търговска тайна.

2. Рецептата на Coca-Cola.

Много държави и различни компании досега са се опитвали да получат по официален път или тайно да налучкат съставките на CocaCola, за да я произвеждат самостоятелно. Но никой досега не е успял. От компанията винаги са пазели дълбоко точните съставки и грамажа за изготвянето на популярната напитка. Рецептата се пази в банков сейф в Атланта.

3. Бърглас ефект

Номерът с картите, наречен „бърглас ефект, с който никой магьосник не може да се справи в реалния живот се знае само от двама души в света. Това са г-н Бърглас и неговият чирак Марк Пол. Досега никой друг фокусник не е успявал да направи успешно този намер.

4. Рецептата за подправките на KFC

Рецептата се знае само от двама души в света. Само двама мениджъри знаят тайната на подправката, която се използва за известното пържено пиле, което всички по света ядат. Рецептата се пази в специално съоръжение, все едно пазят съкровище. То има стени, дебели 2 фута и жива въоръжена охрана, както и два уникални пин кода, с които вратата може да се отвори само ако и двамата мениджъри едновременно ги въведат. Тайната стига дори по-далеч Не всички съставки на подправката се съхраняват на едно място.

5. Салфетката Хабсбург

Гънките на салфетката на Хабсбург са национална тайна в Австрия. Само двама служители на правителството знаят как да сгънат платнената салфетка в тази форма. Също така няма никакви документи и указания как точно се сгъва салфетката, за да остане в тази форма. Когато анонимните служители, които знаят тайната се пенсионират, те предават тайната на нови двама служители на правителството, които да сгъват салфетките за официалните вечери на управляващите.

Източник: vesti.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе