Кой е цветът на 2019

Цветът на 2019 г. е оттенък на „жив корал“ (Living Coral).

Той е избран от Изследователския и информационен център по цветовете Pantone.

YouTube

„Трептящият и в същото време мек оттенък на „живия корал“ ни обкръжава с топлина и грижа, за да създаде комфорт и свежест в нашата постоянно променяща се среда“, се казва в изявлението на центъра.

Изпълнителният му директор Литрис Ейзман отбеляза, че този цвят може да се срещне както в живата природа, така и в света на технологиите, по-конкретно в социалните мрежи.

Според центъра цветът на 2018 г. беше „сложният и съзерцателен ултравиолетов, предлагащ тайните на космоса“.

Компанията „Пантон“ създава бои за модната и козметична индустрия, строителството, текстилната промишленост и други сектори. Известна е с едноименната система за съответствие на цветовете.

Тя избира водещия нюанс на базата на това, което вече е използвано в модата и вътрешния дизайн, както и на прогнозите за непрекъснат интерес.

Миналата година институтът „Пантон“ избра нюанса „ултравиолетово“ за цвят на 2018 г. Тогава вицепрезидентът на „Пантон“ Лори Пресман каза, че „Ултравиолетово“ е избран заради асоциацията с контракултурата, стремежа към оригиналност, изобретателност и въображение.

В „ултравиолетово“ има повече синьо, отколкото червено, което означава „повече мисъл, мистика, духовност“, добави за цвета на 2018 г. Пресман.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе