Опасна пътна обстановка в 6 области

Мобилното приложение LIMA на Агенция „Пътна инфраструктура” не работи в момента заради технически проблеми.

Това е причината голяма част от хората да попаднат в капан на магистрала „Хемус” вчера. Това съобщи Денислав Пейчев от ситуационният център на Агенцията, предава NOVA. Вчера тежкотоварен камион наруши забраната за преминаване, аварира и препречи движението в посока към София, а чакащи пътници играха хоро в снега. Информацията на сайта на агенцията api.bg обаче се обновява в реално време, такава може да се получи и на дежурните телефони в ситуационния център.

YouTube

Над 600 машини са почиствали пътищата вчера заради обилния снеговалеж в Северна и Западна България. „В момента всички автомагистрали и първокласни пътища са без ограничения на движението, републиканската пътна мрежа е проходима при зимни условия, каза още Денислав Пейчев”, дежурен в ситуационния център. Заради снега ограничения има само на проходите „Троян Кърнаре”, „Превала” и на пътя Девин – Михалково.

Очаква се около 5-6 см нова снежна покривка в Северна България, но пътищата се обработват превантивно.

Околовръстният път на Монтана е буквално блокиран от тежкотоварни автомобили в посока към Враца. Пътна полиция пуска поетапно по 4 камиона на минута , причината е, че има задръстване и аварирали ТИР-ове между Ребърково и Ботевград, както и на магистрала „Хемус”. Стефан, който чака от 8 часа тази сутрин, обясни, че повечето камиони чакат на пътя от снощи и полицаите са им казали, че ще ги пуснат сутринта без да им дадат обяснение.

Опасни условия за движение се очакват в четири области на страната днес. Предупреждения за сняг и поледици има в Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Разград и Търговище. Мъгла с видимост до 150 метра има в района на Русе и на прохода „Шипка“. Забрана за движение е наложена на тировете по всички магистрали, информират от АПИ. Има ограничения и по някои главни пътища.

От КАТ съобщиха, че 30 шофьори ще бъдат санкционирани, заради неспазване на забраната за навлизане камиони над 12 тона по магистрала „Хемус“. Към момента аутобанът е проходим при тежки зимни условия. Агенция „Пътна инфраструктура“ ще глоби фирмата, която е трябвало да почиства магистрала „Струма“ в област Кюстендил, защото не са започнали почистването на снега навреме. Към момента Летище София работи нормално, няма и закъснения в движението на влаковете.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе