Стартира творческата работилница „Коледна магия“

Дългогодишна традиция на Детския отдел към Регионалната библиотека в Разград е да инициира творческа работилница в навечерието на светлите празнични дни. Директорът на културната институция Женета Александрова посочи, че основната цел е приучване на подрастващите в изконните ценности и създаване на подобаващо настроение. До края на годината за времето от 14 ч. до 16 ч. децата, които имат желание са добре дошли да творят с материали подсигурени от РБ „Проф. Боян Пенев”.  Красив жест на уважение  са дните, обявени за безплатна регистрация на потребители на библиотечно-информационни услуги. Ако все още не сте наш читател и приятел, заповядайте на 28 декември и станете част от Голямото семейство на Разградската библиотека. До 31 декември може да се възползвате от безплатната услуга, допълни още тя.

Практиката показва, че коледните и новогодишни картички, изработени с различни техники са предпочитани като възможност да намерят своя адресат с най-сърдечни благопожелания. Изработването на коледна украса е допълнение към творческата работилница.  

YouTube

В първия ден, най-нетърпеливи в Детския отдел гостуваха децата посещаващи НЧ „Делиорман 2014”. Под ръководството на майсторите-занаятчии Цвети Терзиева – „Художествено плетиво” и Хафизе Басри – „Приложни изкуства” подрастващите усвоиха тънкостите на подготвяне на коледни сувенири с нови техники. Те изработиха картички, еко сурвакници, елхи от прежда и празнични чудеса.

Творческата работилница „Коледна магия” търси своите весели помощници за подготовката на приказни вълшебства! По информация на Дядо Коледа, на 28 декември ще бъде експонирана Магическа коледна изложба! 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе