Пет деца пострадали при катастрофи получиха финансова помощ

Заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов бе гост на събитие в представителство на Българския червен кръст в Разград в подкрепа на деца, пострадали при катастрофи.

На него бяха връчени финансови средства за подпомагане на пет деца от област Разград, пострадали при пътни инциденти през 2018 г. Средствата са събрани в Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при ПТП. Членове на създадения през 2005 г. фонд са: БЧК, Главна дирекция “Охранителна и пътна полиция” към МВР, ДОККППБ /Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността/, Съюзът на българските автомобилисти, Българският футболен съюз, Министерство на транспорта, Министерство на здравеопазването, Асоциацията на производителите на автомобили и техните представители в България, Асоциацията на вносителите на автомобили, „Здравноосигурителен институт” АД, „Животозастрахователен институт“АД, Българска асоциацията на пострадали при катастрофи.

Заместник областният управител Евгени Драганов приветства инициативата, за чиято реализация си взаимодействат различни институции и организации. Той призова за засилване на превантивната дейност сред участниците в движението по пътищата, както и за вземане на мерки срещунеблагоразумните водачи. „Държавата полага усилия в тази насока, но е важно и възпитанието на бъдещите шофьори още от малки, първо в семейството.“ – заяви г-н Драганов.

Родителите на петте деца, както и част от пострадалите,разказаха за преживяванията си по време и след пътните инциденти, те също коментираха, че много важно е възпитанието в семейството, както и превантивната работа.

За възстановяването на едно от децата, което е най-тежкопострадало – 5-годишната Дилек Аковлиева от Цар Калоян – на родителите бяха предоставени 600 лв., по 400 лв. получиха родителите на останалите деца: 5-годишния Алдин Левенов от Ясеновец, 6-годишния Айкут Ридван от Средоселци, 15-годишния Венислав Тиханов от Разград и 16-годишния Момчил Савов от Голям извор.

Паричните суми връчиха заместник областният управител Евгени Драганов, началникът на „Пътна полиция“-Разград Диян Симеонов и директорът на секретариата на Областния съвет на БЧК в Разград д-р Милена Кехайова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе