Пет деца пострадали при катастрофи получиха финансова помощ

Заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов бе гост на събитие в представителство на Българския червен кръст в Разград в подкрепа на деца, пострадали при катастрофи.

YouTube

На него бяха връчени финансови средства за подпомагане на пет деца от област Разград, пострадали при пътни инциденти през 2018 г. Средствата са събрани в Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при ПТП. Членове на създадения през 2005 г. фонд са: БЧК, Главна дирекция “Охранителна и пътна полиция” към МВР, ДОККППБ /Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността/, Съюзът на българските автомобилисти, Българският футболен съюз, Министерство на транспорта, Министерство на здравеопазването, Асоциацията на производителите на автомобили и техните представители в България, Асоциацията на вносителите на автомобили, „Здравноосигурителен институт” АД, „Животозастрахователен институт“АД, Българска асоциацията на пострадали при катастрофи.

Заместник областният управител Евгени Драганов приветства инициативата, за чиято реализация си взаимодействат различни институции и организации. Той призова за засилване на превантивната дейност сред участниците в движението по пътищата, както и за вземане на мерки срещунеблагоразумните водачи. „Държавата полага усилия в тази насока, но е важно и възпитанието на бъдещите шофьори още от малки, първо в семейството.“ – заяви г-н Драганов.

Родителите на петте деца, както и част от пострадалите,разказаха за преживяванията си по време и след пътните инциденти, те също коментираха, че много важно е възпитанието в семейството, както и превантивната работа.

За възстановяването на едно от децата, което е най-тежкопострадало – 5-годишната Дилек Аковлиева от Цар Калоян – на родителите бяха предоставени 600 лв., по 400 лв. получиха родителите на останалите деца: 5-годишния Алдин Левенов от Ясеновец, 6-годишния Айкут Ридван от Средоселци, 15-годишния Венислав Тиханов от Разград и 16-годишния Момчил Савов от Голям извор.

Паричните суми връчиха заместник областният управител Евгени Драганов, началникът на „Пътна полиция“-Разград Диян Симеонов и директорът на секретариата на Областния съвет на БЧК в Разград д-р Милена Кехайова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе