Областният управител откри в Севар изложбата „Поглед от Лудогорието към Европа”

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен откри в залата на НЧ”Отец Паисий 1928” – с.Севар изложба със снимките, участвали във фотоконкурса „Поглед от Лудогорието към Европа“ – европейското културно наследство във фотообектива на жителите на област Разград. Конкурсът бе организиран от Областна администрация-Разград в изпълнение на Дейност 1 „Събития за популяризирането на европейското културно многообразие“ от Работната програма за 2018 г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз. Севар е шестото населено място, където се подрежда експозицията. Вече имаха възможност да я видят жителите на Разград, Исперих, Кубрат, Йонково и Брестовене.

YouTube

Областният управител бе посрещнат в залата в Севар с изпълнения на фолклорната формация към читалището, която преди дни се завърна от турне в Азърбайджан, където достойно представи Лудогорието. Г-н Хюсмен поздрави певците за чудесното им представяне, призна, че е бил впечатлен още от предишния концерт, в който ги видя – през септември, когато читалището чества своята 90-годишнина. Сподели, че заради активната дейност на културната институция ще продължи сътрудничеството между читалището и Областната администрация. Той пожела щастливи и весели празници и на педагозите и учениците от ОУ”Н.Й.Вапцаров”-Севар, част от които бяха в залата. На управата на училището за спортните занимания на учениците г-н Хюсмен подари 4 футболни топки, 4 баскетболни топки и 4 федербала. Подарък – 3 федербала и 1 футболна топка – имаше и за ДГ”Пролет”, един от възпитаниците на която – петгодишният Мерт –  пристигна от коледното тържество на детската градина със сурвакница и с пожелания за здраве сурвака Областния управител Гюнай Хюсмен и председателя на читалището Хамза Чакър.

От името на читалищната управа г-н Чакър благодари на Областния управител за това, че с ангажимента си към читалището допринася за културното развитие на селото. Присъствието и отношението на г-н Хюсмен към жителите на Севар бе адмирирано и от кмета на населеното място Сузана Солакова.

Посетителите на изложбата с интерес разгледаха 182-те снимки от 17 държави, фотографиите са дело на 96 жители на област Разград, участвали в конкурса на Областна администрация-Разград. Експозицията ще остане и през почивните дни по Коледните празници.

За посетителите бе предвиден и кетъринг.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе