Голям метеорит падна в Русия (ВИДЕО)

Много голям метеорит е паднал в Хабаровския край, съобщава „Взгляд“, предава Агенция „Фокус“

Когато е паднал е докоснал върха на хълм и се е приземил в коритото на река. Властите не изключват въвеждането на авариен режим, заяви ръководителят на Верхнебуреинския район Алексей Маслов.

YouTube

Очевидно е, че метеоритът е бил огромен, за да може да покрие коритото на реката в продължение на 40 метра, сега на това място са изпратени две групи, една от нашия район, а другата от Амурската област. Те имат сателитен телефон и дозиметри, за да определят нивото на радиация. В продължение на няколко дни на Бурейската ВЕЦ отбелязваше, че притокът в язовира е намалял, но те не можеха да определят причините. Надявам се, че групите скоро ще стигнат до мястото и ще разберат подробностите ”, каза Маслов пред местните медии.

По предварителни данни, коритото на река Бурея е блокирано на около 70 километра от най-близкото село Чекунда. Инцидентът е докладван на ръководителя на Министерството на извънредните ситуации.

Маслов отбеляза, че ако метеоритът повиши нивото на водата в реката, което ще причини заплаха от наводняване на селата, ще бъде обявена извънредна ситуация.

Информацията беше предадена на министъра на извънредните ситуации, а космически спътници са включени в оценката на ситуацията.

В мрежата са публикувани и кадри от мястото, където е паднал метеоритът. Според автора на видеото небесното тяло е образувало на земята гигантски кратер, който може да блокира движението на вода в реката.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе