На Коледа някои придобиват повече, други по-малко, а трети никак

По това време на годината действат енергиите на Любовта и всички празници, които честваме са свързани със сърдечната чакра и новия живот. Става промяна в енергиите, които докосват целия живот и въздействат силно върху сърцата на хората. Подобно на водите в океана и моретата, съществуват приливи и отливи на духовна светлина над Земята.

Рождество Христово е периодът на най-силна духовна светлина. Това нахлуване на енергия достига връхната си точка в полунощ на Коледната вечер и продължава усилено още тринадесет дни до 6 януари, времето на Богоявление. По тази причина това е най-истинската свята нощ на годината. В дните около зимното слънцестоене, Земята се намира най-близо до Слънцето. В този момент духовните лъчи падат под прав ъгъл към земната повърхност в Северното полукълбо и засилват духовността. С всеки изминат ден Слънцето започва да грее все по-дълго. Започва победата на светлината над мрака, възможност за изява на скритите вътрешни възможности на Божественото женско начало във всеки от нас. Това е времето на пробуждането и раждането на Висшия Аз. Христовият импулс се ражда отново в човека като добавя светлина и засилва любовта в хората.

Запознатите с окултизма знаят много добре какви изключително благоприятни възможности ни се дават, но не всички могат да ги използват. Тези духовни лъчи изпълват земното кълбо с божествена светлина, която облива всеки един човек, от най-малкия до най-големия без разлика. Но всеки се възползва по различен начин от това благодетелство. Някои придобиват повече, други по-малко, а трети никак, защото не са развили никаква духовност в себе си. Бог толкова възлюби света, щото даде Сина Своего единородного. Рождество е времето на даването. Идеята, че ние също бихме дали нещо, намира израз в коледните празници. Всеки път, когато се отдаваме в служба на другите, усилваме блясъка на духовните си тела.

На 25 декември Венера влиза в знак Козирога, където ще остане до 18 януари. Нейното влияние засилва желанието за стабилност и сигурност. Емоциите вече не са толкова ярки, а по-улегнали, по-спокойни, поведението по-сдържано.

Днес Венера прави съвпад със Сатурн – Ще трябва да покажете повече усърдие и търпение. Жените може да не са много доволни от външния си вид. Все нещо няма да им достига. Това влияние прави настроението на деня сериозно, може би малко мрачно. Има вероятност за затруднения в комуникацията, ще трябва да контролирате чувствата си. Вместо прояви на нежност, хората като цяло ще са по-сдържани.

Луната продължава да е в знак Риби. Лунното влияние засилва интуицията. Време за озарение и просветление. Вземайки важни решения, вслушайте се първо във вътрешният си глас и се доверете на своята интуиция. Тя за разлика от разума, никога няма да ви подведе. Характерни са също така прекалената сантименталност и чувствителност, а следователно и ранимост. Мнозина ще се поддадат на звездните вибрационни влияния и ще бъдат романтично настроени. Краката сега са много чувствителни, така че обърнете достатъчно внимание на своите обувки – те трябва да бъдат максимално удобни.

Луната ще се движи на празен ход от 04:49 ч през целия ден чак до 02:28 ч на 26 декември. Време за бягство от реалността, време за почивка и разпускане. Не се учудвайте, ако се почувствате разсеяни. Не се препоръчва да се вземат отговорни решения, да се предприемат важни неща. Взети при такава Луна, те могат да не се реализират или да не се изпълнят в очакваната от вас посока.

8 лунен ден започва в 12:10 ч и продължава до 12:39 ч на следващия ден – Ден за биохимична трансформация. Става включване на тънките енергии. Най-уязвими са гърдите. Полезни са дихателните упражнения.

Съответства на стихията на огъня и на преображението. Символ на деня е митичната птица Феникс, която изгаряйки, всеки път отново възкръсва от пепелта. Същото се случва и с човека, както на психическо, така и на клетъчно равнище. Натрупаният от вас потенциал започва да придобива форма. Всичко, което е било обмислено и направено до момента, преминава в качествено ново състояние. Може да се появи емоционална нестабилност, безпричинна смяна в настроенията. Това да не ви смущава, защото е естествено при преобразование на личността – старите мисловни модели се заменят с нови или се преобразуват в съвършено различни. Даденият период е винаги сложен. Колкото е по-тънко преобразованието, толкова по неспокойно може да мине. По тези причини е желателно да се ограничите от присъствието в големи и шумни компании. Да проведете времето обаче в компанията на близки и верни приятели може. Ден за покаяние и опрощаване на греховете.

Секс – Дори да чувствате желание и сили да го осъществите, добре е да се въздържате.

Ивелина Пенчева / ASTROLOGIA*Lin

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Върни се горе