Министерски съвет даде сградата на ДНА в управление на Областния управител

Министерски съвет взе решение днес относно управлението на бившия Гарнизонен клуб в Разград, по-известен като сградата на ДНА.

Правителството реши: „Поради отпаднала нужда от Министерство на отбраната се отнема имот – публична държавна собственост, находящ се в гр. Разград, ул. „Св. Св. Кирил и Методий'“ № 6, представляващ поземлен имот с площ от 713 кв. м и застроените в него 3 сгради. Имотът преминава в управление на Областния управител на област Разград и ще се ползва от областната администрация за изпълнение на функциите й.“.

YouTube

Припомняме, че Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен потърси съдействие от ръководството на Министерството на отбраната още в началото на мандата си първоначално по отношение на обезопасяване на сградата, а впоследствие и по отношение на стопанисването й, като инициативата на г-н Хюсмен бе свързана с преместване на Областна администрация в архитектурно-строителния паметник след извършване на ремонт на сградата.

Областният управител изказва своята благодарност и удовлетворение от държавническото решение на премиера Бойко Борисов и правителството и уверява жителите на областния център, че като добър стопанин на държавното имущество ще положи усилия да се възстанови сградата и по този начин да се подобри облика на централната градска част.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе