Всеки 10-и българин страда от студова алергия

През зимните месеци често температурите падат до нулата, а понякога и още по-надолу.

Според проучване всеки 10-и българин страда от студова алергия. Симптомите пък са болки по откритите части на тялото и обриви.

YouTube

За един лекар не е трудно да обърка симптомите на студовата алергия – те всъщност са сърбеж, зачервяване на откритите места, има и по-сериозни симптоми – може даденият човек да получи дори антифилактичен шок“, обясни в „България сутрин“  по Bulgaria ON AIR алергологът д-р Денислава Недева.

Тя е категорична, че тази алергия най-често засяга жените между 18 и 30 години. 

Често алергията може да бъде съпътствана с друго сериозно заболяване. Няма връзка обаче тази алергия с храна. Симптомите на студовата алергия често се явяват в продължение на 5-6 години и след това следва ремисия. В други случаи обаче трае цял живот„, допълни специалистът.

По думите на докторката, след като се открие студова алергия у някого, то се назначава лечение с противоалергични средства. 

Нямаме проблем с изписването на подобни лекарства. Въпросът е да се направи консултация със специалист при проявяване на симптомите и да не се прави самолечение„, сигурна е тя.

Д-р Недева е категорична: „Ако влизаме в басейн със студена вода, това също може да предизвикаалергията. При получаване на антифилактичен шок е нужно биенето на инжекция адреналин“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе