МВР забранява дроновете на Нова година

Снимка: pixabay.com

МВР забранява дроновете, алкохола и пиратките за тържествата на открито за Нова година.

Освен това ще има засилени проверки на всички, които се съберат на площадите.

На концерта в новогодишната нощ в София няма да бъдат допускани хора във видимо нетрезво или неадекватно състояние, както и носещи оръжие, пиротехника, летящи фенери, дронове, стъклени чаши, спиртни напитки, бутилки с капачки и други опасни предмети, застрашаващи обществения ред, живота и здравето на присъстващите, съобщиха от пресцентъра на Столичната община по повод на новогодишния концерт „Сцена под звездите“ на площад „Княз Александър Първи“ в София на 31 декември 2018 г. срещу 1 януари 2019 г.

Ще бъдат изградени и контролно-пропускателни пунктове. Заради концерта се въвежда специална организация на движението.

Засилено присъствие на униформени служители на реда пък ще има за Новата година в центъра на Стара Загора. Към дежурните наряди ще бъдат добавени допълнително полицаи, които да оказват съдействие при неутрализиране на евентуални подпийнали жители и гости на града и недопускане на скандали. Засилено присъствие ще има и в големите градски квартали, разработен е цялостен план за действие при подобни събития, полицаи ще обхождат местата, за които от опит се знае, че са невралгични. От ОД на МВРразпространиха и съвети за предпазване от домови крадци, в които напомнят на пътуващите да не споделят намеренията си в социалните мрежи.

Във Велико Търново в новогодишната нощ също ще има засилено полицейско присъствие в централната част на града. Към служителите на МВР за охраната на реда се присъединяват и екипи на частните охранителни фирми, които ще следят за недопускане на хора с огнестрелно или хладно оръжие в района на тържественото посрещане на новата година в центъра на града. Ще се следи също и за пияни и под въздействието на наркотични вещества.

В Добрич се очаква по-засилен трафик за Нова година от границата с Румъния в посока курортния комплекс Албена, тъй като има информация, че в два от най-луксозните хотели всички места са резервирани. За това в тези участъци ще има засилено полицейско присъствие, както и по основните пътни артерии във и извън населените места, съобщи шефът на Пътна полиция в Добрич Жулиян Минев.

Масовите прояви в новогодишната нощ в Шумен са слабо посещавани и не се предвиждат специални мерки за охрана извън стандартните за подобен тип мероприятия, показа проверка на „Монитор„.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе