Самоа посрещна първа Нова година

Новата 2019 година вече беше посрещната в Самоа, Кирибати и Нова Зеландия. Тихоокеанската островна държава Самоа първа в света посреща новата година, след като преди време промени часовата си зона. Преди това тази страна беше последната, която посрещаше Нова година.

През 2011-а Самоа измести времето напред с 24 часа, изтривайки от своя календар датата 30 декември и премина директно в 31 декември. Любителите на празненства имат невероятния шанс да преживеят две новогодишни празненства: да отбележат първи Новата година в полунощ в Западна Самоа, а на сутринта да се преместят на 164 км, в източната част на островите, които принадлежат на САЩ. И там отново да гръмнат шампанското, като посрещнат 2019-а последни на земното кълбо. 

В Окланд, най-големия град в Нова Зеландия, посрещнаха новата година със заря край прочутата кула Скай Тауър. Хиляди се събраха на пристанището в Сидни, за да наблюдават традиционните фойерверки, с които градът е известен в цял свят. Той обаче беше обхванат от силна буря с проливни валежи и гръмотевици, която отложи шоу програми с фойерверки на някои места, отбелязва БНР.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе