През януари продаваме нежеланите новогодишни подаръци

Книги, които вече имаме или не са по наш вкус, малки електроуреди, коледна украса и аксесоари, свързани с отминалите празници, са сред подаръците, които най-често хората, които са ги получили, опитват да продадат през този месец.

Нора Калионска, която е представител на една от онлайн платформите за обяви, каза, че през януари има голям ръст в тези категории, който се равнява на около 30%.

„Ние получаваме подарък без касова бележка и връщането му в магазина е невъзможно, така че платформите за обяви са най-лесният начин тези подаръци да бъдат продадени. Много зависи от състоянието“, каза Калионска в студиото на „България сутрин“ по BULGARIA ON AIR.

Тя добави, че нежеланите подаръци са с до 30% по-ниска цена от тази в магазина. Нора Калионска препоръча на всички, които искат да продават нещо, да си подготвят добре обявата, да направят хубави снимки и да са описали добре това, с което искат да се разделят.

„Купувачите бих посъветвала да ползват куриерски услуги, тъй като в България тази услуга е изключително добре развита. Има офиси и могат да използват опцията за преглед и тест“, посъветва още тя.

Калионска каза още, че по този начин се застраховаме и при повреда или просто, ако не ни хареса желаната стока, можем да я върнем. По думите ѝ трябва да избягваме лични срещи при осъществяването на подобни сделки, защото при тях са възможни кражби и злоупотреби.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе