10 хитринки за избиране на хотел

Image caption here

Вижте няколко съвета за добър избор на хотел:

1. Свържете се с рецепцията на хотела

Обслужването, което получите още преди да сте станали клиент, ще разкрие много за тях и за начина, по който биха се отнесли с вас, ако в действителност решите да отседнете при тях. Попитайте например дали приемат домашни любимци или какви са условията им за хора с малки деца, и вижте каква ще бъде реакцията им и как ще ви отговорят. За напреднали: Вслушайте се в това какви думи използват – простите или сложните думи могат да разкрият много за тяхното ниво на професионализъм.

2. Обърнете внимание на уебсайта им

Уебсайтът може да разкрие много за един бизнес. Той разкрива какво отношение има управата към клиентите си, дали иска те да имат лесен и удобен достъп до него, или не се интересува от тяхното преживяване и иска единствено да вземе парите им. Един собственик, който е готов да инвестира в добър уебсайт, е готов да инвестира и в преживяването на своите клиенти и съответно ще го е направил в своя хотел. Добрият уебсайт е добър знак за качеството на обслужването. За напреднали: Проверете и мобилната версия на уебсайта. Ако тя е пригодена и улеснена за мобилни устройства, значи собственикът разбира нуждата от това всеки клиент да е удовлетворен и обръща внимание на детайлите.

3. Потърсете отзиви

Отзивите са съпътстваща част от всяко търсене, независимо дали става въпрос за почивка или за закупуване на някаква стока или услуга. Потърсете максимално много отзиви и обърнете внимание на какво акцентират най-много клиентите, които са посетили хотела – най-вероятно там се крият и най-значителните проблеми в преживяването. За напреднали: Сравнете оценките и отзивите в поне два-три сайта, за да бъдете сигурни. Ако има разминаване, това означава, че може би не всичко, което сте прочели, е истина.

4. Препоръката от приятел невинаги е това, от което се нуждаете

Препоръките от приятел са добър вариант за отзив, но никога не се осланяйте единствено на тях. Това, което е било добро за вашия несемеен приятел, може да не е добро за вас, особено ако сте семеен човек. Преценете дали позитивите и негативите в оценките на вашия приятел отразяват вашите нужди и това, което търсите като преживяване и услуга. За напреднали: Най-добре се обърнете към приятел/и, които имат сходни интереси с вашите, за да получите по-пълноценен за вас отзив.

5. Потърсете най-изгодните за вас цени

Цената е основна част в планирането на почивка и избора на хотел. Тя се определя от вашия предварително формиран бюджет и трябва да отговаря на вашите възможности. В днешно време имаме лукса да можем да избираме от най-различни сайтове за почивки и туристически агенции и трябва да се възползваме от тази възможност за сравняване и търсене на цени, които са най-изгодни за нас. За напреднали: Не се спирайте на определена цена веднага. Първо проверете дали цените варират в тези граници и в другите сайтове за почивки, а след това помислете дали цената отговаря на предлаганата услуга и удобствата в хотела.

6. Насочете се към такива с 3 или 4 звезди

Шансовете те да ви предложат най-доброто изживяване на най-добрата цена са високи. В днешно време 3 и 4-звездните хотели предлагат всички нужни удобства за едно приятно и безгрижно изживяване и почивка. По-добре е да посетите обективно 3-звезден, отколкото фалшиво 5-звезден. За напреднали: Вижте международните изисквания за получаване на 3 и 4 звезди и проверете на колко от тях отговарят хотелите, които сте си харесали.

7. Изберете си такъв, който има паркинг

Малко са хората, които тръгват на семейна почивка без автомобил. Със сигурност не бихте искали да мислите и за него, докато сте на плажа или в някой бар, хапвайки и пийвайки. Паркингът е удобство, което ще гарантира сигурността на вашия автомобил и вашето спокойствие по време на почивката ви. За напреднали: Внимавайте за несъществуващи или неотговарящи на описанието паркинги. Потърсете снимки в описанието и попитайте за паркинга, в случай че се свържете директно с хотела – къде е местоположението му, има ли денонощна охрана, с колко места разполага и прочие.

8. Проверете дали има условия за вашия домашен любимец

Ако имате домашен любимец и няма на кого да го оставите, най-вероятно ще искате да го вземете със себе си. Проверете какви са условията за приемането на домашни любимци. Ако няма добри такива, най-вероятно хотелът ще ви изгуби като клиент. Семейната почивка няма да е семейна без вашия домашен любимец. За напреднали: Посетете Фейсбук групи или форуми за домашни любимци, в които може да получите ценна информация и полезни съвети.

9. Прескочете сайтовете за хотели и туристическите агенции

Сайтовете за хотели са добро средство, но не забравяйте, че те взимат процент, за да ви предоставят тази услуга. Поради това, много често офертите в тези сайтове излизат по-скъпо, отколкото е реалната цена при резервация на рецепция. Затова посетете официалния сайт на харесания от вас хотел и направете резервацията си от там – най-вероятно офертата ще е по-изгодна. За напреднали: Посетете Rezervaciq.com където ще получите реални цени и възможност за сравняване.

10. Проучете щателно името

След като сте избрали вашия хотел и сте изпълнили всички други стъпки, преди да направите резервацията си, потърсете името му в Google. И не се спирайте само на първата страница. Всяко мнение е важно, особено критичното такова. До колкото повече мнения стигнете, толкова по-богата ще стане вашата представа и толкова по-сигурни ще сте дали искате да станете клиент на това място. За напреднали: Потърсете името в комбинация с думи като „мнения“ и „отзиви“, за да стигнете по-лесно до резултатите, от които се интересувате.

Прочети още : https://www.actualno.com/travel/10-super-tajni-pri-izbora-na-hotel-news_701806.html
© Actualno.com

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе