Потвърдиха втори филм за Венъм

Sony официално потвърдиха, че „Веном 2“ предстои. Том Харди, Мишел Уилямс и Уди Харелсън се завръщат, заедно със сценариста Кели Марсел. Той бе привлечен към първия филм в последната минута, за корекции по сценария. Новината е голяма, но в никакъв случай не е изненада. Венъм бе истинско чудовище в боксофиса и прибра над $855.5 млн. към днешна дата, като САМО в Китай, филмът отчете над $217.7 млн.

Поради някои негативни рецензии и тромавите продажби на билети в САЩ, феновете на Марвел не очакваха да видят завръщането на Уди Харелсън за втория филм. Веднага след като дебютът по света и особено в Китай се случи… всички съмнения се разсяха. Въпреки изключителния боксофис, Sony бяха внимателни с обявяването на продължението. Това със сигурност е в пряка връзка с договорите на завръщащите се актьори. Те повече от сигурно са имали възможност да изискат допълнително заплащане за втория филм. 

YouTube

Все още не е ясно дали режисьорът Рубен Флейшър ще се завърне. Причината е работата му по „Zoombieland 2“. Той вече е изразил желание да режисира продължението.

Сценаристката Кели Марсел се е подписала под „Спасяването на мистър Банкс“ и „50 нюанса сиво“. Нейно дело е и сценария на Cruella, който Disney подготвят с участието на Ема Стоун.

„Венъм“ не бе харесан от много от заклетите Marvel фенове и критици. Но филмът бе приятна дъвка за окото с много неочакван хумор между Еди Брок и симбиотът. Хумурът често е прилаган във филмите по комикси. Но тук той работи безотказно. Феновете се надяват, че тънката линия между сериозния филм по комикс и агресивния хумор ще бъде пренесена и във „Венъм 2“. Завръщането на Мишел Уилямс засилва надеждите, че може да видим повече от She-Venom и Carnage.

Премиерна дата се очаква към края на 2020 или началото на 2021г.

Източник: Variety; Превод: cineboom.eu

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе