Кога е вредно да пием вода

Има ситуации, в които просто не бива да пиете вода, но много малко хора знаят за тях. Ето кои са те:

По време на хранене

YouTube

Препоръчително е да се пие преди това. Не че това застрашава вашето здраве, но може да доведе до нарушаване на храносмилателния процес, освен това стомаха се подува в този случай много бързо. За да избегнете подуване и неочаквани шумове, изпийте чаша вода приблизително половин час преди да започнете да ядете. Също така не пийте ледена вода.

Преди лягане

Не е нужно да сте лекар, за да знаете, че ако изпиете голяма чаша вода точно преди лягане, след това може да отидете в тоалетната няколко пъти през нощта. Това ще намали ползите от съня, тъй като регенерацията на клетките ще бъде прекъсната. Освен това, през нощта, бъбреците няма да си почиват, а ще работят.

По време на интензивна тренировка

Най-добре е да се пие вода след тренировка, но не по време на самата тренировка. Не че е лошо за тялото ви, но може да ви спаси от главоболие и гадене. Разбира се, ако участвате в маратон, ще ви бъде изключително трудно да не пиете вода, затова тук има изключение.

След ядене на люта храна

Много хора пият вода, за да премахнат усещането за парене, след като са хапнали лютa или много пикантна храна. Водата обаче няма да потуши пожара. Всъщност питейната вода само ще усили ефекта на паренето. В такива случаи е най-добре да пиете мляко или да хапнете хляб.

Ако откриете, че урината ви е прозрачна

Ако вашата урина е чиста като вода, това показва, че тя не се абсорбира и бъбреците ви работят напразно. Намалете количеството вода, което пиете, или се консултирайте с лекар, ако ситуацията не се промени.

Когато не знаете произхода на източника на питейна вода Водата от обикновената чешма или от планински извор може да бъде опасна за здравето. Дори и да изглежда много чиста, тя може да бъде замърсена с животинска урина или други бактерии, невидими за човешкото око.

Източник: Actualno.com

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе