Очаква ни по-добро и слънчево време

През новата седмица ще преобладава променливо време – слънчево в началото, облачно в края на периода, показва прогнозата на метеоролозите от Националния институт по метеорология и хидрология.

В понеделник вятърът временно ще се ориентира от югозапад и температурите слабо ще се повишат. Облачността ще се увеличи, но само на отделни места, главно в Западна България, е възможно да превали слаб сняг. По-късно от северозапад, с усилване на вятъра, отново ще нахлува студен въздух. Температурите слабо ще се повишат и минималните ще са от минус 8° до минус 3°, а максималните – между 2° и 7°.

Във вторник ще бъде доста ветровито, сравнително студено, с променлива облачност, на отделни места отново са възможни слаби превалявания от сняг. Минималните температури ще са предимно между минус 6° и минус 1°, дневните – около нулата.

В сряда над цялата страна ще има променлива облачност. Минималните температури ще паднат до минус 13 в София. По Черноморието ще бъде топло и минималните температури ще са около минус 2. Максималните температури ще са между минус 4 и плюс 5 градуса.

В четвъртък ще бъде слънчево над цялата страна. Валежи не се очакват. Температурите ще се повишат и минималните ще са между -8 и 0 градуса. Максималните се очаква да достигнат 10 градуса. В петък и събота над цялата страна ще бъде предимно облачно. Валежи не се очакват. Температурите ще се повишат и минималните ще са между -5 и 5 градуса. Максималните се очаква да достигнат 11 градуса. В неделя времето ще остане без промяна. Максималните температури ще са между 2 и 11 градуса.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе