200-километрова гонка по Холивудски през изминалата нощ

Шофьорът на преследвания през нощта от полицията автомобил е избягал, задържани са двамата му спътници. Това съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов пред БТВ.

Гонката е започнала към 2:40 ч. тази нощ, след като пътуващите не се съобразили с указанията да спрат за рутинна проверка в Стара Загора. Шофьорът на колата подминал пътните полицаи с висока скорост и се отправил по магистрала „Тракия” в посока Пловдив. Край Чирпан последвал втори опит колата да бъде спряна, но и той бил неуспешен. На моменти автомобилът се е движил с повече от 200 км/час. Пътуващите се отправили към Карлово и Казанлък. И в Казанлък шофьорът успял да избяга от органите на реда. От Раковски са отбили към Карлово. Минали са през Калофер и там за малко да прегазят пешеходец. Автомобилът в крайна сметка е спрян между селата Ягода и Ръжена.

При задържането водачът е скочил от автомобила и е избягал, уточни главният секретар на МВР. Задържаните са на 23 и 32 години. Единият е криминално проявен.

Преди да бъдат спрени за рутинна проверка, те са били в казино и са пили алкохол. При преследването не е използвано оръжие, а само устройство за спиране на автомобила – лента с шипове за пукане на гумите, уточни Иванов. В гонката са се включили много патрулки от областите Стара Загора и Пловдив, една от тях е ударена, но има само материални щети. Двамата задържани засега отказват да дават показания. В издирването на шофьора участват три следови кучета.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе