Измамник поиска 17 000 лева от възрастна жена

Криминалисти от ОДМВР в Пазарджик задържаха телефонен измамник. Действията на служители на секторите „Криминална полиция“ при ОДМВР и РУ-Пазарджик стартирали след получена информация за телефонна измама.

Непознат се е обадил на възрастна жена от Пазарджик, представил се за лекар и й казал, че дъщеря й е претърпяла инцидент. За това спешно била необходима операция, за която трябвало да се плати 17 000 лева, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Притеснената жената обяснила, че няма толкова пари в жилището си, най-много може да събере 3000 лева. Непознатият пояснил, че и тази първоначална вноска е достатъчна за извършване на операцията и дал насоки на възрастната жена да чака куриер, на когото да предаде парите. Отивайки на мястото, за да получи парите, криминалистите изненадали и задържали 21-годишен мъж от село Звъничево.

Наложена му е полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано полицейско производство. В хода на допълнителните оперативни действия, било установено, че в ролята си на „муле“ той е съпричастен и към две други телефонни измами, станали преди седмица на територията на областния град.

Тогава от две жени на 72 и 86 години получил общо 12 400 лева и златни накити.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на 21-годишния мъж продължава под наблюдението на прокуратурата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе