Google Maps добави камерите на КАТ

Потребителите, използващи приложението Google Maps обърнаха внимание, че на картите са се появили нови обекти, съобщава Kaldata.com. Това са камерите на КАТ, засичащи превишението на максимално допустимата скорост. Новата функционалност постепенно се разпространява във всички региони и до няколко месеца трябва да се разпространи във всички държави.

Google още в края на миналата година даде възможност на потребителите да споделят чрез приложението информация за разположените камери на КАТ. Сега изглежда са се натрупали достатъчно данни и интернет гигантът вече ги прави достъпна за всички. Възможността за споделяне на информация за камерите и тяхното изобразяване на картите са добре познати от приложението Waze, което Google купи преди пет години за около $1 милиард.

YouTube

Освен това приложението Google Maps може да показва максимално разрешената скорост на пътищата, за които корпорацията има информация. По време на движение, максималната допустима скорост се показва в долната лява част на екрана на смартфона. Google реализира тази функция преди година и половина за Сан Франциско и Рио де Жанейро, а сега я прави достъпна и за други места. Засега това са страните САЩ, Великобритания и Дания.

Пътните камери за засичане на скоростта са отбелязани на картите с оранжева иконка. При приближаване към подобна камера смартфонът може да каже фраза или да подаде специален звуков сигнал. Според портала Mashable, следващите страни, в които ще бъде въведена новата функционалност са Австралия, Бразилия, Русия, Мексико, Канада, Индия и Индонезия.

Източник: Kaldata.com

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе