Лошото време ще продължи и утре

Снимка: Данче Бозаджиева

През следващото денонощие валежите ще продължат, в Западна и Централна България ще са предимно от сняг, значителни – в планинските райони.

Ще се образува нова снежна покривка. На изток ще вали дъжд. През нощта в северозападните райони, а през деня и в останалата част от страната вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен до силен и с него ще нахлува студен въздух.

YouTube

Минималните температури ще са предимно между минус 1 и 4 градуса, а максималните ще са от 1 – 3 градуса в Западна България, до 6 – 8 градуса в югоизточните райони от страната.

През нощта срещу неделя от запад валежите ще отслабват и спират.

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд, значителни по южното крайбрежие. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 4 и 8 градуса. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 6 – 7 градуса.

В планините ще е облачно, ветровито и с валежи от сняг, значителни в масивите от западната половина на страната. Ще духа силен до бурен вятър от запад-северозапад и в комбинация със снеговалежа ще има условия за образуване на преспи и навявания.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1, на 2000 метра – около минус 5 градуса.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе