1/5 от жените в сливенския затвор са наркозависими

Преди лишените от свобода бяха с морални ценности, имаха страх от системата, от пребиваването си тук. Сега идват деца без никакви морални ценности. Превъзпитават се тук. Това сподели Динка Митева, която от години работи като надзирател в сливенския затвор.

„Преди години имаше непълнолетни девойки, които дойдоха за доста сериозно престъпление. Те бяха буквално деца. Не знаеха най-обикновеното, не знаеха как да перат. С годините тези деца израснаха, излежаха си присъдите и мисля, че някои от тях завършиха висше, създадоха семейства“, заяви Митева пред Нова телевизия.

YouTube

По думите й, боят на наркозависимите момичета, които излежават присъди, се увеличава все повече. 1/5 от затворничките са зависими. Всички се лекуват по програми.

„2 месеца след присъдата установяваш, че това е много интелигентно момиче, но наркотиците са го убили”, каза още тя. Митева сподели още, че в затвора има момичета с различна сексуална ориентация.

5% от лишените от свобода са хомосексуални. Има и такива, които стават с хомосексуални наклонности зад решетките. Всичко зависело от психиката.

„Не обичат да споделят как са извършили престъплението. Прикриват вината. Това е начин да оцелееш”, сподели още Митева. В момента в Сливенския затвор има 210 лишени от свобода жени. 50% от тях работят.

Източник: trafficnews.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе