Ледена епоха в Чикаго, палят релсите, за да работят

Ако живеете някъде близо до Чикаго, вие вероятно вече знаете, че излизането навън може да е опасно начинание. В района температурите са доста под нулата, а заради вятъра се усещат като минус 51 градуса.

Властите вече предупредиха жителите на града и околностите му да не напускат домовете си, освен ако не се налага.

YouTube

Ако все пак някой от тях го направи, навярно ще бъде посрещнат от празни улици и железопътни релси в пламъци, посочва T+L.

Националната метеорологична служба предупреди за „животозастрашаващи вятърни пориви, които водят до рекордно ниски температури.“

Поради това пощенската служба на Съединените щати (United States Postal Service) в сряда взе изключително рядко решение за спиране на пощенските услуги в части от Мичиган, Айова, Минесота, Северна и Южна Дакота, Уисконсин, Илинойс, Индиана, Охайо и Пенсилвания.

USPS не беше единствената организация, която обърна внимание на опасните температури. Amtrak – държавната компания, която се грижи за междуградската пътническа железопътна система в САЩ, също прекрати услугата си в Чикаго поради екстремните метеорологични условия и нужда от предпазливост.

Въпреки това местните железници все още се движат в града, но само защото персоналът буквално ги подпалва. Според ABC News, железничарите са открили, че няколко превключващи механизма по релсите не работят заради ниските температури.

За да се преборят с този проблем, те прибягват до средновековни методи и напояват въжета с керосин. След това поставят горящите „факли“ до релсите, което им помога да функционират правилно.

Източник: Profit.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе