Знаменитости, които имат собствен бизнес

BERLIN, GERMANY - AUGUST 06: Silhouette of a man who puts a large bundle of banknotes in his jacket on August 06, 2014, in Berlin, Germany. (Photo by Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images)***Local Caption***

Някои знаменитостите в света на шоубизнеса са успели да развият успешен бизнес и в други сфери.

Сандра Бълок, притежава пекарна, кафене и магазин за цветя

Дъщеря на оперна певица и учител по вокал, Сандра се е отличавала с упорития си характер от дете. Актрисата не само има престижната награда „Оскар“ за най-добра женска роля, но и притежава Walton’s Fancy and Staple – пекарна, кафене и магазин за цветя в едно.

В интервю пред Vanity Fair тя признава, че собственото й заведение й позволява да разкрие своите маркетингови и дизайнерски таланти.

Тил Швайгер, мениджър на хотел и ресторант

Хотелът се намира на крайбрежието на Балтийско море, в германската община Тимендорфер-Штранд. Предалага на гостите 57 стаи, като цените варират между 90 и 300 долара на нощ.

През 2016 г. Швайгер отвори уютен ресторант в Хамбург с двеста маси.

Хю Джакман управлява екокурорт

Хотелът Gwinganna Retreat се намира в планината, на 15 минути пеш от океана. Гостите може да се насладят на спа услуги високо качество. Самият курорт напомня неголямо хавайско село. 

В хотела няма телевизори. Безжичен интернет има само в определени стаи.

Гостите могат да практикуват йога, танци, да медитират и да се разхождат из 160 хектара земя, която се обитава от кенгурута и зайци.

Едуард Нортън е основател на краудфъндинг платформа

Заедно с партньори той поставя началото й през 2010 г. Става дума за платформата Crowdrise, която поддържа благотворителни проекти.

Марк Уолбърг е собственик на верига за бургери

Уолбърг е известен като филантроп, модел и музикант. През 2011 г. заедно с братята си Пол и Дон открива верига за бързо хранене Wahlburgers из САЩ и Торонто.

През 2018 г. актьорът започва и да се занимава с дилърство на коли. Заедно с Джейм Фелдман продават Chevrolet-и.

Джесика Алба е разработчик на екопелени

Forbes определи Алба за една от най-богатите жени на САЩ. Актрисата силно се вълнува от екологията. През 2012 г. тя стартира производство на екопелени.

Джаред Лето е инвеститор, дизайнер и промоутър

Актьорът се интересува от новите технологии и активно инвестира в стартъпи. Той поддържа Snapchat, Slack и Uber. През лятото планира да вложи средства и в Instagram.

Освен това Лето притежава компанията Adventures in Wonderland, която се занимава с организация на концерти. Той мечтае да разработи приложение за пазаруване, което ще избира дрехите за потребителя на базата на въведени данни.

Елизабет Хърли е хотелиер и дизайнер

В хотелиерския бизнес Хърли започва чрез инвестиции във вече съществуващ проект – петзвездния хотелNo.11 Cadogan Gardens. Той е в бохемски викториански стил, разполага с 54 стаи. Построен е през 19 в. в лондонския район Челси.

Освен това актрисата ръководи бранда Elizabeth Hurley Beach, който пуска на пазара бикини и парео, както и детски бански.

Аштън Къчър е инвеститор

Актьорът отдавна е един от най-успешните инвеститори в света. Той е вложил пари в големи проекти, като Skype, Meerkat, Genius, Airbnb и Spotify.

Стинг е винопроизводител

Британският музикант и певец твърди, че не може да пее добре, когато е гладен. Той се старае да се храни само с био храни.

За да не зависи от качеството на храните в чуждите заведения, Стинг стартира в Тоскана собствено производство на вино, масло и пчелен мед. В магазина му може да се открият и месни изделия от свинско месо.

Лейди Гага е дизайнер

Лейди Гага ръководи няколко популярни проекта. В „репертоара“ й са тоалетна вода, ресторант, магазин за комикси и социалната мрежа Little Monsters, достъпна само в приложения за смартфон.

Освен това Гага има своя колекция дрехи на достъпни цени.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе