Българин взе „Оскар“ за реклама

Камен, работещ за студиото MPC, и екипът му грабнаха приза в категорията Outstanding Visual Effects in a Commercial за работата си по коледната реклама на John Lewis „Момчето и пианото“, която е с участието на сър Елтън Джон.

Камен бе номиниран и в друга категория – Outstanding Compositing in a Photoreal Commercial, но там наградата отиде при хората, създали рекламата на Apple „Welcome Home“. Сред останалите номинирани тази година бяха и ленти като „Отмъстителите: Война без край“, „Феноменалните 2“, „Изгубени в космоса“, „Бохемска рапсодия“ и „Първият човек“.

YouTube

Специалистите са категорични, че от техническа гледна точка създаването на рекламата „Момчето и пианото“ е изключително сложна. В процеса са вложени необичайни творчески идеи и подход, характерен за заснемането на филми, благодарение на което ефектно се пресъздават етапи от живота на Елтън Джон в прецизни детайли.

Камен Марков работи в България до 2004 година, след което заминава за Мексико, където работи за голямото VFX студио – The Filter FX. От 2010 година е част от екипа на MPC в Лондон и работи върху кампании за брандове като Visa, Vodafone, Audi, Sony, Carlsberg и други.

Източник: woman.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе