Хванаха пловдивски лихвари, отвлекли длъжник

Собственик на фирма за бързи кредити и двама негови приближени са задържани в ареста, след като отвлекли длъжник и прегазили полицай, който се опитал да провери автомобила им, научи TrafficNews.bg. Екшънът се е разиграл в понеделник на пътя за Кричим, но до този момент от полицията не са го оповестили официално.

В края на миналата година мъжът изтеглил 150 лева от фирмата и по договор трябвало да ги върне на три вноски по 65 лева. Той обаче се забавил с връщането им и кредиторът Николай Миланов след няколко настоятелни позвънявания, отишъл да си ги търси. За по-голяма тежест взел още двама служители – Васил Любенов и Веселин Асенов. Тримата измъкнали длъжника от работното му място, натоварили го в джипа, с който пристигнали и му заявили, че в рамките на час трябва да намери парите и да ги върне. Борчлият звъннал на свой приятел, бивш затворник, споделил му за патилата си и поискал да му помогне. Приятелят му казал, че ще му даде парите и го чака в Йоаким Груево. Похитителите потеглили с жертвата към селото, но междувременно мъжът се обидил на свой приятел полицай и му разказал за случката.

YouTube

Двама служители на Криминална полиция от РПУ Стамболийски и техен униформен колега потеглили към Йоаким Груево. Полицаите били с цивилен автомобил. Преди селото униформения спрял с палка идващия джип и наредил на всички да излязат от колата. Шофьорът обаче дал газ, блъснал го и продължил по пътя. В същото време един от цивилните полицаи изскочил и започнал да стреля по джипа. Похитителите обаче успели да се изплъзнат. След минути пристигнали в подучастъка в Кричим и заяви, че са били нападнати от непознати мъже, които са стреляли по тях.

Длъжникът обаче също потърсил помощ в полицията, съобщавайки, че е отвлечен и е бил затворен в багажника.

В крайна сметка Николай Миланов и служителите му са задържани. Срещу тях прокуратурата е повдигнала 4 обвинения.

В РПУ – Стамболийски също тече вътрешна проверка, която да установи дали полицейските служители са спазили всички процедури при задържането на лицата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе