И Разград се включи в Нощта на Хари Потър

За втора поредна година РБ „Проф. Боян Пенев” се вписа в инициативата със свое тематично събитие, миналата спечели Специалната награда на издателство „Егмонт”

За втора поредна година Детският отдел към РБ „Проф. Боян Пенев” се вписа по интересен начин в глобалната инициатива „Нощ на книгите за Хари Потър” под надслов „Училище за магии и вълшебства Хогуортс“.

YouTube

Чудесните възпитаници на Веселина Йотова от сборната група на Клуб „Слово” към ЦПЛР – ЦУТНТ завладяха публиката с емоционално си присъствие. Третокласниците от двете полуинтернатни групи /занималните/ на СУ „Христо Ботев“ с възпитатели Севдагюл Садък и Кериме Хюсеин, както и малките палавници /І-ІV кл./ към Клуба от ОУ „Н.Й.Вапцаров” се запознаха с невероятните истории на Дж. К. Роулинг. Вълшебната среща ги подтикна към книгите за Хари Потър и те с притаен дъх научиха много интересни факти. Посредством забавленията и артистичните словесни загадки, подготвени от Клуба, учениците се докоснаха до книгите и с голямо нетърпение пожелаха да ги прочетат.

Водещата Андреа Ангелова, фен на книгите за Хари Потър, не спираше да ги мотивира във фантастичното пътешествие, подпомогната от Хари Потър /Николай Симеонов/, Волдемор /Николай Тодоров/ и Деяна Мартинова, Мартина Пеева, Сияна Димитрова, Николета Тодорова, които по най-увлекателния начин представиха откъси от книгите. Срещата се превърна в симбиоза на неповторимо споделяне на увлечението към Хари Потър, ентусиазъм, забавление, положителни емоции и докосване до книгите, пълни с вълшебства. Силата на въображението и магипортирането дадоха криле на вълшебната разходка из 7-те книги за Хари. С помощта на викторина, учениците-гости доказаха колко внимателно са слушали и получиха магически усмивки, които всеки път могат да откриват четейки книгите.

Ще припомним, че през 2018 г. Детският отдел към РБ „Проф. Боян Пенев” получи Специалната награда на издателство „Егмонт” за най-добра тематична украса в рамките на Националната инициатива „Нощта на книгите за Хари Потър”- луксозно издание на книгата „Фантастични животни и къде да ги намерим“ с илюстрации от Оливия Ломенех Джил.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе