Търговище спечели приза “Романтична столица на България” за 2019 година

Търговище спечели приза “Романтична столица на България” за 2019 година.

Това стана след като бяха отчетени резултатите от инициативата на книжарници “Хеликон” и издателска къща “Кръгозор” за написване на най-дългото любовно писмо.

YouTube

Вдъхновител на кампанията тази година бе новата книга на Халил Джубран “В градините на любовта”.

От 29 януари до 10 февруари във всяка от 29-те книжарници от веригата в 20 града на България всеки посетител имаше възможност да напише свое любовно послание или любим цитат от книга.

Любовното послание от всички книжарници тази година е с дължина 236,63 метра, което е с близо 13 метра повече от предходното издание на кампанията. С най-дълго писмо – 53 метра, се отличи книжарница Хеликон – Търговище. На второ и трето място останаха книжарниците от град Велико Търново и Русе, съответно с 48,4 м и 26 м.

Книжарите-победители споделиха и някои интересни случки по време на кампанията. Например това, че момиче от града е написала върху белия лист любовно есе, което е дълго приблизително 2 метра. А две момчета – шестокласници, са написали своите първи любовни трепети, своите първи любовни послания към харесваното момиче. Едното от тях е завършило своите думи с рисунка на сърце, в което е вписало: Е+А.

“Благодарим на всички търговищенци, които се включиха в кампанията и показаха, че в забързаният ни живот има място за спонтанна романтика”, казаха книжарите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе