Сеч в Нигерия, 66 загинали сред които жени и деца

Телата на 66 души, включително деца и жени, бяха открити в район на североизточна Нигерия, известен с етническо и религиозно противопоставяне, предават международните медии.

Телата са открити в 8 села на щата Кадуна на 40 км югоизточно от едноименната щатска столица. Сред жертвите са 22 деца и 12 жени. Четирима жители са спасени при намесата на силите за сигурност и в момента получават медицинска помощ.

Вече са извършени арести на заподозрени лица, но властите призоват местните общности и техните лидери да не прибягват до отмъщения.

Самият щат Кадуна често е арена на кървави стълкновения и на етническа и религиозна основа, посочва Дарик.

Майсама Дишо, който е лидер на местната християнска общност, заяви, че кървавото престъпление в района на Кужури е извършено от племето фулани, изповядващи исляма. Християните са мнозинство в Кужури.

Междувременно Би Би Си предава, че Нигерия е отложила изборите си с една седмица. В страната трябваше да се проведат президентски и парламентарни избори тази събота. Независимата национална изборна комисия в нея обаче е обявила отлагане, само 5 часа преди изборните секции да бъдат отворени. Вотът ще се състои на 23 февруари.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе