Турция ще пусне All Inclusive и по търговските улици на курортите

В Турция системата All Inclusive ще обхване търговските улици на курортите.

Тук туристите ще могат да пазаруват и след това да вечерят в някой от местните ресторанти, като използват гривна от хотела, пише Блиц. Идеята е на Асоциацията на туристическите инвеститори на Турция (TTYD), която е намерила нов начин за увеличаване на приходите от туризма.

YouTube

Организацията предлага да „изкара“ туристите извън хотела до специални зони за пазаруване и развлечения, където ще действа системата ол инклузив. Такива зони ще се появят директно на местните улици с магазини, кафенета, ресторанти и барове.

Туристите ще могат да пазаруват и след това да отидат на обяд или вечеря в някое от близките заведения, което е обхванато от хотелската система All Inclusive.

Влизането в ресторанта ще се извършва от гривната на хотела или със специални карти. Гостите няма да плащат за храна и услуги.

Експертите предлагат и екскурзии, които да завършат с безплатна вечеря. Според тях, след посещение на ресторанта, туристите ще могат да продължат да пазаруват или да отидат в нощен клуб. Да се възползват от тази услуга ще могат гостите на хотелите по системата ол инклузив.

Този модел, който не замества познатата система All Inclusive, ще изведе туристи от хотела и ще ги принуди да харчат пари, което е и целта на инициативата.

В качеството на пилотен регион, в който ще се изпробва първо този нов проект, е избран Кемер (на снимката), в южната част на Средиземноморското крайбрежие на Турция. В момента вече се водят преговори за създаване на специална улица, All Inclusive.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе